
Rich Leukroth To: David.MenottiQshawpittman.com 

01/06/04 0651 PM cc: Greg Fritz/DC/USEPA/US Q EPA, John Blouin/DC/USEPA/USQ EPA 
Subject: Re: Incineration ECAI language inserts and deIetionsB 

After today's phone call I spoke with Greg to clarify the materials he volunteered to share with the 
Drafting Committee regarding the OPPTS CBI manual text regarding sharing TSCA CBI with other 
Federal Agencies. The first excerpt comes from the current CBI manual. This reads as follows: 

What follows below the asterisk is text, "final" draft language, from the soon to be released 
revised OPPTS CBI manual. I hope you will agree that we are headed in the right 
direction with these revisions to the manual and that the additional sentence which I 
included at the end of the paragraph on page 17 of the 1/6/04 draft ECA document 
captures your concern about CBI releases to other agencies. 

P.S. I just received your e-mail regarding two additional sentences that industry wants to 
include in Part XV and I will pass this along to my council / managers for their 
consideration. 
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2.3 TSCA CBI Access Certification for Other Federal Agencies 

Access to TSCA CBI data may be granted to other federal agencies under the following 
circumstances: 

1. TSCA CBI data is required to perfom work for EPA. 

2. 
environment . 

TSCA CBI data is required to perform the agency’s legal duties to protect health or the 

3. TSCA CBI data is required for specific law enforcement purposes. 

All persons contemplating disclosure of TSCA CBI to federal agencies should review the 
regulations at 40 CFR Sections 2.209 and 2.306. 

2.3.1 Procedures for Other Federal Agencies to Obtain TSCA CBI Access 

Other federal agencies may obtain TSCA CBI access by submitting a written request to the IMD 
Director at least one month before access is to begin. The request must specify the following: 

4. 
5. 
6. Supporting details. 

Information to which access is requested. 
Reason(s) why access is necessary (including the official purpose). 

The request must be signed by an agency official whose authority is at least equivalent to that of 
an EPA division director. 

The IMD Director reviews the TSCA CBI access request and notifies the agency’s requesting 
official of hisher decision. If access is approved, the IMD Director informs the agency of the 
following stipulations: 

7. TSCA CBI is being disclosed under TSCA authority. 

8. 
criminal penalties in Section 14(d) of TSCA (see Section 5.0). 

Unauthorized disclosure of the information may subject the agency’s employees to 

9. 
disclose TSCA CBI, except in the following situations: 

Agency seeking TSCA CBI access must provide written agreement that it will not 

- 
make the proposed disclosure, and it has furnished affected businesses with at least the same 
notice that EPA would provide under EPA regulations. 

The agency has statutory authority both to compel production of the information and to 



- 
disclosure. 

The agency has obtained the consent of each affected business prior to the proposed 

- 
regional counsel, that disclosure of the information is authorized under EPA regulations. 

The agency has obtained a written statement from the EPA general counsel, or an EPA 

Once access has been granted, designated employees of the other federal agency can obtain 
access to specified TSCA CBI on EPA premises. The procedures for individual employees to 
obtain certification for TSCA CBI access are explained in Section 2,l .  Employees of other 
federal agencies are not allowed to remove from EPA premises any documents, notes, or 
correspondence containing TSCA CBI, and must not discuss TSCA CBI with unauthorized 
individuals. TSCA CBI must be transferred from an EPA DCO to a Facility/Agency DCO. 

When a programmatic need can be demonstrated, expedited approval may be granted by the IMD 
Director which will allow a federal agency access to TSCA CBI before receiving final approval 
from the OPPT DCO. 

2.3.2 Notice to Affected Businesses 

Before granting TSCA CBI access to another agency, in order to do work €or EPA, IMD 
provides written Notice to affected businesses, except as stated in Section 2.2.1 above. The 
Notice must be given at least 10 calendar days before access can be granted via publication in the 
Federal Register, telegram, or certified mail (return receipt requested). No Notice to affected 
businesses is required however, when EPA discloses TSCA CBI to another agency to perform 
work for EPA, as described in 40 CFR Sections 2.209(c) and 2.306(h). 

IMD will prepare the Notice, which must include the following: 

% 

10. 
11. 
12. 
2.3.3). 
13. 
14. 

15. 

Identity of the agency to which TSCA CBI access is granted. 
Official purpose for the access. 
If access is authorized on EPA premises, and at the other agency’s facilities (see Section 

Type of information to be disclosed. 
Period of time for which access to TSCA CBI is authorized. 

In the event expedited approval has been granted in accordance with 2.3.1, the notice 
shall reflect the date such access was granted. 

2.3.3 Security Requirements at Other Federal Agencies 

In order for the other agency to obtain access to TSCA CBI on its own premises, the requesting 
official, to whom TSCA CBI is to be transferred, must nominate at least two people as a DCO 
and an Alternate DCO (ADCO). The nomination, submitted in writing to the OPPT DCO for 
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approval, must include the names, telephone and fax numbers, and e-mail and mailing addresses 
of the nominees. The requesting official or the DCO can also nominate ADCOs to assist the 
DCO in day-to-day operations. ADCOs can perform the same duties as DCOs, including signing 
EPA Form 7740-28. 

The following are required for TSCA CBI access on the other agency’s premises: 

16. 
manual. The requesting official must provide to TSS a written statement of the agency’s security 
procedures for handling TSCA CBI. The statement should state that the security procedures in 
this manual have been adopted or, how the security procedures used by the agency differ from 
those in this manual. 

Agency security procedures and standards that equal or surpass those set forth in this 

17. 
inspection is to be arranged by the requesting official. 

EPA TSS inspection and approval of the agency’s TSCA CBI storage facilities. The 

[NOTE: TSS will not be required to inspect facilities in other federal agencies where CBI is 
stored in approved storage containers as referenced in Section 4.3.3.1 
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Richard W. Leukroth, Jr. 
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Washington, DC 20004 


